Redaktionen

På redaktionen jobbar vi med en medlemstidning som skickas ut till medlemmar, stödmedlemmar, olika myndigheters och vårdgivares väntrum. Vi sköter sociala medier som Facebook, Instagram och bloggar. Vi håller även Fontänhusets hemsida aktuell och jobbar med utformningen. På sikt planerar vi även att starta en podcast.

Redaktionen tar fram föreläsningsmaterial och broschyrer till Fontänhusets utåtriktade verksamhet som vänder sig till arbetsplatser, skolor etc. Vi vill nå ut till samhället med information om psykisk ohälsa och vara en röst för förståelse, acceptans och gemenskap.

Här har du chansen att lära dig arbeta med datorer och använda program som Word, Excel, Publisher och bildredigering. Det ska vara roligt att jobba på redaktionen och därför stöttar vi varandra i arbetet och alla ska känna sig välkomna.

Redaktionen ansvarar även för städ och underhåll i alla delar av lokalen förutom köket och matsalen.

Receptionen

Från redaktionen bemannar vi även husets reception. I receptionen registreras medlemmar och övriga besök. Man tar emot inkommande telefonsamtal, dagens lunchbeställningar, bokar in besök, sköter posten och inkommande mejl.

Här jobbar man med Reach out som innebär att kontakta medlemmar som inte kommit, för att höra hur de mår och berätta att de är saknade. Man tar emot sjukanmälningar och sköter informations utskick.

Receptionen uppmärksammar medlemmars födelsedagar då huset gör och skickar ut födelsedagskort.