Recept Wallenbergare för 4 pers
DU BEHÖVER:
Köttfärs 500g
Äggulor 3st
Salt 1tsk
Vitpeppar 1krm
Vispgrädde 2dl
Ströbröd 1dl
Smör 50g
GÖR SÅHÄR:
Biffar:
1. Blanda färsen med äggulor, salt och peppar till en smet. Rör i grädde, lite i taget. Dela upp smeten och forma biffar.
2. Vänd biffar i ströbrödet och lägg på en skärbräda, låt vila i 5 minuter. Stek sedan biffarna i stekpanna i smör på låg värme på båda sidorna, 10-12 min
Potatismos:
1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i 10-15 min tills de är mjuka. Häll bort kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll sedan över potatisen.
2. Vispa moset riktigt luftigt med en elvisp. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med rårörda lingon, ärtor och inlagd gurka.
Smaklig spis!