Aktuellt i huset

Det händer på Huset

Fredag 30 september har Fontänhuset stängt på grund av sjukdom!

Måndag-fredag: Karantänfika via Zoom 9:45-10:00.

Torsdag 29/9: Studiebesök (3 st.) från Sandvikens Kommun 10:00-12:00.

Måndag 3/10: Besök från Sandviken; presumtiva medlemmar i kommande Fontänhus 10:30. Vi kommer att laga mat på huset.

Projekt "Hela hälsan"

Fontänhuset Falun arbetar för att starta upp ett projekt med fokus på psykisk och fysisk hälsa. Vi kommer ansöka om pengar till Allmänna Arvsfonden. Projektet riktar sig till Falubor mellan 16 och 65 år men med ett fokus på unga vuxna upp till 25 år. Syftet med projektet är att hitta faktorer som stärker den psykiska hälsan. Tillsammans med våra samarbetspartners Kulturhuset 1014 och Friskis och Svettis Falun vill vi erbjuda kreativa, skapande och fysiska aktiviteter som verkar hälsofrämjande.
Inom kort hoppas vi kunna ger mer information..

Covid-19

Vid symptom på Covid-19 som exempelvis halsont, hosta, huvudvärk, feber och nästäppa, behöver du stanna hemma från huset. 
Beslut fattades 5/4 att vaccination ej längre är ett krav för att besöka oss. 

Studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök. Arbetar du med sjukskrivningar, rehabilitering, eller psykisk ohälsa och vill veta mer om fontänhusmodellen är du välkommen att kontakta oss. Vi berättar gärna mer om vår förening och hur vi jobbar. Studiebesök har vi på torsdagar och kan ta mellan 30min-2h beroende på syftet med besöket.
Vill du boka tid kan du ringa eller maila oss. Nu har vi möjlighet att ta emot studiebesök först efter sommaren.

Vi har senaste tiden haft besök av flera kommuner runt om i Dalarna som är intresserade av att öppna Fontänhus. Hittils i år har vi tagit emot 70 personer på studiebesök.


Nybesök

Är du intresserad av att bli medlem är du välkommen hit på ett nybesök. Då får du träffa någon av oss medlemmar och handledare. Vi visar dig runt i huset och berättar mer om vår förening.
Kontakta oss så berättar vi mer och bokar in ett besök. Besöken är på tisdagar kl 11.00.