På Fontänhuset lagar vi tillsammans god mat tre dagar i veckan. Nya, knasiga, nyttiga och goda maträtter.
Vi vill gärna dela med oss av recepten. Hoppas det kan inspirera!
Recept Wallenbergare för 4 pers
DU BEHÖVER: Köttfärs 500g Äggulor 3st Salt 1tsk Vitpeppar 1krm Vispgrädde 2dl Ströbröd 1dl Smör 50g
GÖR SÅHÄR: Biffar:
1. Blanda färsen med äggulor, salt och peppar till en smet. Rör i grädde, lite i taget. Dela upp smeten och forma biffar. 2. Vänd biffar i ströbrödet och lägg på en skärbräda, låt vila i 5 minuter. Stek sedan biffarna i stekpanna i smör på låg värme på båda sidorna, 10-12 min
Potatismos: 1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka i lättsaltat vatten i 10-15 min tills de är mjuka. Häll bort kokvattnet. Värm mjölken med smöret i en kastrull och häll sedan över potatisen.
2. Vispa moset riktigt luftigt med en elvisp. Smaksätt med salt och peppar.
Servera med rårörda lingon, ärtor och inlagd gurka. Smaklig spis!