Kanelkyss

Till fredagsfikat gjorde Lennart i ordning en smarrig kanelkaffe med kondenserad mjölk. Supergod! 

För er som är sugna kommer här receptet.

Blanda den kondenserade mjölken med kanel i en kopp.
Ångskumma eller värm och skumma mjölken med en mjölkvisp
Häll i kaffen över den kondenserade mjölken och avsluta med att lägga på den skummade mjölken. Toppa med kanel.

Ingredienser för 1 portion

3cl kondenserad mjölk
1 tsk kanel
ca 1/2 dl mjölk
15cl kaffe

kanel till topping

 

 

 

 

 

Trevlig helg önskar vi på Fontänhuset!

På gång i huset

Hej där ute!

Sedan det förra inlägget har några av oss i huset hunnit vara på studiebesök i Göteborg. Göteborgs Fontänhus som i år firar 30år!!  Det var väldigt givande för oss alla att se en verksamhet som funnits så länge med en välarbetad struktur. Fontänhuset Göteborg äger sitt hus, ett hus på nästan 1000kvm på Andra långgatan. Med anledning av att de äger sitt hus, tillkommer många arbetsuppgifter kopplat till fastighetsskötsel. På bilderna ser ni ett av rummen som var under renovering. Ett tjockt lager med tapet, allt från 1861 fram till idag skulle rivas ner. Visst är det vackert bara som det ser ut nu?

Göteborg visade sig verkligen från sin fina sida när vi kom. Men.. Vi fick även känna på spöregn i sidled. Det ingår väl när en besöker Göteborg?

Vi kommer tillsammans att sumera resan och använda oss av våra lärdomar här hemma i Falun.

 

Under vecka 43 fortsätter vi med introduktionsbesök. Det känne verkligen så bra att vara igång med att ta emot nya medlemmar till oss.
Onsdag bjuder på friskvårdsdag med promenad till Sjulsarvsstugan för korvgrillning. På fredag firar vi Halloween med film och fika.

Temavecka Psykisk hälsa 2021

Veckan som gick har varit en temavecka för psykisk hälsa. I huset har vi arbetat med att förbereda teknik, utrustning och information till vårat deltagande tillsammans med Nätverket för psykisk hälsa i Dalarna. Vi deltog i två seminarium under torsdagen där vi presenterade vårat hus i Falun och övergripande om Fontänhusmodellen. Det blev mycket uppskattat och vi fick flera positiva kommentarer och fin feedback.

Region Dalarna bjöd även in under torsdagen till föreläsning om suicidprevention med Ulla-Karin Nyberg, psykiatriker och forskare i ämnet. Väldigt givande föreläsning.
Hennes goda budskap var flera. Men hon förmedlade framförallt vikten av att våga prata och fråga hur det är, även om suicid är ett svårt ämne och en själv inte vet vad som är bra att säga. Ingen dör av att få frågan hur det egentligen står till. Du väcker inte en björn som sover. Vad vi människor behöver är gemenskap, att få känna sig behövd och att veta att det finns andra runt om kring.