Aktuellt i huset

Covid-19

Vid symptom på Covid-19 som exempelvis halsont, hosta, huvudvärk, feber och nästäppa, behöver du stanna hemma från huset. 
Beslut fattades 5/4 att vaccination ej längre är ett krav för att besöka oss. 

Studiebesök

Vi tar gärna emot studiebesök. Arbetar du med sjukskrivningar, rehabilitering, eller psykisk ohälsa och vill veta mer om fontänhusmodellen är du välkommen att kontakta oss. Vi berättar gärna mer om vår förening och hur vi jobbar. Studiebesök har vi på torsdagar och kan ta mellan 30min-2h beroende på syftet med besöket.
Vill du boka tid kan du ringa eller maila oss. Nu har vi möjlighet att ta emot studiebesök först efter sommaren.

Vi har senaste tiden haft besök av flera kommuner runt om i Dalarna som är intresserade av att öppna Fontänhus. Hittils i år har vi tagit emot 70 personer på studiebesök.


Nybesök

Är du intresserad av att bli medlem är du välkommen hit på ett nybesök. Då får du träffa någon av oss medlemmar och handledare. Vi visar dig runt i huset och berättar mer om vår förening.
Vi har arbetet hårt den senaste tiden för att minska intressekön. Vi kan inom kort boka in en tid direkt du kontaktar oss.

Social aktivitet

 

Vill du vara med och planera nästa sociala aktivitet? Fredagar från kl 14.00
Kom till huset med dina idéer. 

Lunchmeny

.
Föregående
Nästa

Vecka 27 serverar La Fontaine:

Tisdag: 5/7: Stekt lax med jordgubbssalsa och potatissallad
Torsdag: 7/7: Krämig kycklinggratäng
Fredag: 8/7: Utflykt (Rostbiff wraps)

Vecka 28:

Tisdag: 12/7: Tunamelt macka
Torsdag: 14/7: Tacogratäng
Fredag: 15/7: Utflykt (Pastasallad med bacon)

Projekt "Hela hälsan"

Fontänhuset Falun arbetar för att starta upp ett projekt med fokus på psykisk och fysisk hälsa. Vi kommer ansöka om pengar till Allmänna Arvsfonden. Projektet riktar sig till Falubor mellan 16- 65år men med ett fokus på unga vuxna upp till 25 år. Syftet med projektet är att hitta faktorer som stärker den psykiska hälsan. Tillsammans med våra samarbetspartners Kulturhuset 1014 och Friskis och Svettis Falun vill vi erbjuda kreativa, skapande och fysiska aktiviteter som verkar hälsofrämjande.
Inom kort hoppas vi kunna ger mer information..

Projekt "Psykla för Fontänhusen"

Fontänhuset Båstad presenterar projektet Psykla för Fontänhusen. Genom att cykla 170 mil och passera Sveriges alla 13 fontänhus vill projektet uppmärksamma att fysisk aktivitet ger bättre psykisk hälsa och fontänhusens arbetsrehabiliterande modell och organisation. Starten är 3/8 i Falun och målgång beräknas i Malmö den 12/8.

Vi välkomnar gänget hit till Falun den 2/8, de får bo här i huset och vi hoppas kunna uppmärksamma detta fantastiska projekt i lokala tidningar och medier.